-

Sukawaka.nl

                       Sjamanistische Drums, Drumcirkels, Sjamanistische cursussen

Framedrums zijn in de loop van de mensheid in vele culturen teruggevonden en hebben een zeer oude historie. 
O.a door de populariteit van het boek 'de eerste drummers waren vrouwen' en dat er in het hedendaagse steeds meer mensen zich bewust worden van de werking en verbinding die ontstaat bij het bespelen van een sjamanendrum. Is de groei en interesse naar het bespelen van een Framedrum (zonder drumstok én tevens de voorloper van alle drums) met de vingers een logisch vervolg.
Net als de Sjamanendrum worden Framedrums bij diverse ceremoniën en meditatie gebruikt
Stel je open en beleef een prachtige muzikale reis, een reis die je meeneemt in creativiteit en de geschiedenis van de drum.
De keuze voor je framedrum in deze workshop bestaat uit:
Kwalitatief frame 40, 45 of 52 cm en welke perkament: Rendier, Paard, Hert, Geit, Koe, Stier, Kalf of kameel. De keuze die je maakt zal van invloed zijn op de klank en zorgt ervoor dat de drum heel persoonlijk wordt. Dit ligt ook aan de dikte van het perkament.
Aan het einde van dag kan je eventueel zelf meegebrachte veren en/of kralen aan je framedrum maken, ook is er voldoende in voorraad aanwezig. En gaan we de dag afsluiten met een inwijdingsceremonie.

Mocht je in het frame symbolen willen schilderen of branden, dan is dat tijdens de workshop mogelijk.
Mocht je bijv wolven/bizon tanden of speciale veren aan je drum willen, vraag mij voor eventuele mogelijkheden, deze zijn naast de workshop prijs apart te koop.


Lees het fantastische boek van Layne Redmond 


oa te koop bij bol.com