Sukawaka.nl

                       Sjamanistische Drums, krachtvoorwerpen, workshops en vrouwencirkels

WORKSHOPS

Alles is energie, scheppingskracht en geest spirit, dit alles stroomt door ons heen, in alle toonaarden..... ook door jezelf. Alles krijgt daardoor vorm, een trillingsgetal. Hout, steen, veren, bont, dieren en mensen, de lucht en de sterren. Alles is uit hetzelfde materiaal ontstaan. Alles is daardoor in essentie een.  Wij kunnen ons verbinden met de kracht van het materiaal en het "wezen" ervan.  Veel voorwerpen worden in het Sjamanisme gecreëerd voor rituelen en ceremonie en om jezelf te bekrachtigen, via de kracht van het voorwerp Spirit aan te roepen en geesten van voorouders. Ratels worden hier bijvoorbeeld voor gemaakt. Smudge-sticks worden gebruikt voor het branden van salie, om ruimtes, jezelf of anderen, en "dingen" te reinigen van negatieve energieën. Praatstokken of "talking-sticks" dienen om vast te houden zolang de spreker aan het woord is, en wordt er met volle aandacht geluisterd door andere aanwezigen. Krachtstokken, het woord zegt het al zelf, verbinden je met de kracht en kun je toepassen waar jij die kracht voor nodig hebt. Ze zijn een soort van mascotte, evenals amuletten en sieraden dat ook zijn. 

Voor we de workshop starten, gaan we eerst rondom het vuur, aarden dmv een grondings-oefening om je te verbinden met je eigen energie, die van de aarde en de kosmos. Verbinding met je diepere zelf, jouw innerlijke stilte, jouw bron en uniekheid. Vanuit deze verbinding ga je zelf vorm geven aan de materialen, veelal afkomstig van levende maar ook "heengegane" wezens, waardoor wij hen in dankbaarheid 'n nieuwe bestemming geven en hen op deze manier (alsnog) eren. Vanuit de verbinding met onszelf verbinden we ons met elkaar en luisteren we naar de drumklop. Gedachten komen vrij, komen in jezelf, in verbinding met jou, je eigen ik, jezelf...verbinden met je krachtvoorwerp. De Drums dragen de geestkracht en slaan de harteklop van het dier waaruit ze zijn ontstaan. Ik werk samen met "Sukawaka" (Paardendrum), "Edel-In" (Edelhert drum) en "Amma" (Damhert drum). Wees welkom als je het wil gaan ervaren, ik begeleid je graag.

Tijdens de workshop wordt je, naast koffie en thee lekkere versnapperingen aangeboden, dit is bij de prijs inbegrepen. Prijs workshop all in tot * € 55,- e.e.a. is afhankelijk van de hoeveelheid en aard van de materialen die je wilt gebruiken.

*Mocht dit een te groot bedrag voor je zijn, neem dan contact op met mij. Laat dit geen belemmering voor je zijn, als je het verlangen voelt om een krachtvoorwerp te maken, ben je altijd welkom.
Mocht je op een andere datum of in een vriendenstelling een workshop willen organiseren, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.